Exelero inspirací pro Exelero

28.květen 2012 16:22

Milovníkům luxusních sportovních vozů jistě není třeba rozsáhle představovat Maybach Exelero. Jedná se o vysoce výkonné supersportovní dvoumístné kupé, postavené na podvozku luxusní limuzíny Maybach 57. Tento vůz, který byl navržen a vyroben německou automobilkou Maybach v jediném exempláři pro testování nové generace širokých vysokorychlostních pneumatik firmy Fulda, byl představen v květnu 2005.

Spolupráce Maybachu, Fuldy a karosářské firmy Dörr&Schreck začala již ve třicátých letech dvacátého století. Tehdy šlo o projekt velmi rychlého vozu s označením SW38, který měl překonat v té době magickou hranici 200 kilometrů za hodinu a zároveň měl sloužit k testům vysokorychlostních pneumatik, což mělo přinést Fuldě obchodní úspěch na německém i světovém trhu. Přestože tehdy představený vůz požadované rychlosti dosáhl a i testy byly úspěšné, nikdy se sériově nevyráběl a projekt skončil se začátkem druhé světové války.

Ačkoli i samotný Maybach Exelero byl stejně jako jeho předchůdce vyroben v jediném exempláři, stal se na poli sportovních vozů synonymem absolutní špičky. Designem Exelera byla pověřena vysoká škola ve Pforzheimu, karoserie prototypu byla vyrobena turínskou firmou Stola ve spolupráci s návrháři Daimler Chrysler AG. Zvýšení objemu motoru, nastavení turbodmychadel provedli specialisté z Mercedes Car Group v Untertürkheimu.

S vozem Exelero s pneumatikami 315/25 ZR 23 dosáhl například německý automobilový závodník Klaus Ludwig na zkušebním okruhu v severoitalském Nardo světového rekordu 351,45 km/h v kategorii limuzín na sériově vyráběných pneumatikách. Automobil si také zahrál v německém seriálu Kobra 11, kde byl historicky nejdražším vozem.

Automobil Maybach Exelero byl velkou inspirací také firmě Exelero Cars, která se specializuje na prodej luxusních vozů. „Exelero je absolutně exkluzivní vůz, který nabízí mnoho superlativů a v automobilovém světě nemá obdoby! Byla to pro nás inspirace i výzva. Chceme být EXELERO mezi prodejci aut,“ říká automobilový závodník a instruktor Michael Vorba, který působí  v brněnském showroomu Exelero Cars jako automobilový specialista a prodejce.

Showroom Exelero Cars byl v Brně otevřen v loňském roce a nyní mají milovníci luxusních vozů díky této firmě svůj další svatostánek. Exelero – neautorizovaný prodejce nových i ojetých luxusních a supersportovních vozů totiž otevřel nový showroom v pražské ulici V. P. Čkalova.

Najdete tady značky Bugatti, Rolls-Royce, Bentley, Aston Martin, McLaren, Honda, Lamborghini, Ferrari, Maserati, Porsche, Mercedes-Benz, Maybach a několika dalších. Exelero také nabízí nové či referentské vozy prémiových značek BMW, Audi a Land Rover a specializuje se i na závodní vozy a speciály značek Ferrari a Porsche. Exelero Cars se snaží co nejvíce přiblížit svým zákazníkům a vycházet jim vstříc, jak je to jen možné. Dodání automobilu přímo na zakázku podle přání klientů je pro ně proto výzvou, kterou plní tak, aby byl zákazník absolutně spokojen. Samozřejmostí jsou kompletní služby spojené s poradenstvím, výběrem a nákupem vozu, financováním i servisem či garance původu a záruk u všech vozů.

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2