Auta nepříliš vzdálené budoucnosti

14.prosinec 2012 16:02

Pokud by se měly naplnit nejčernější představy apokalyptických věrozvěstů, nebylo by vlastně proč představovat modely na příští rok. Lidé se ale vždycky raději dívali dopředu než zpátky, takže jsme se dočkali představení mnoha zajímavých modelů automobilů pro příští rok. Řekněte – kvůli tak krásným vozům se přece vyplatí to, že svět nezanikne, že?

 

Aston Martin 2014 AM 310 Vanquish

Nový Vanquish je stejně krásný jako všechna auta, která toto přízvisko nesla – plavné linie, luxusní profil a nezaměnitelná podoba. Pod kapotou mu bublá vylepšený šestilitrový dvanáctiválec, který v kombinaci s osvědčenou šestirychlostní převodovkou Touchtronic ještě vylepšuje výkonnostní statistiky. Z nuly na sto kilometrů v hodině se dostane za 4,1 sekundy a maximální rychlost činí 300 km/ h. Boční panely jsou vyrobeny z karbonu pro lepší flexibilitu a poměr výkonu k hmotnosti a široká zadní světla s LED diodami upomínají na nepřekonatelný model One – 77.  Za volantem si můžete vybrat ze tří nastavení měkkosti podvozku, k dispozici budete mít prostornější kabinu i zavazadlový prostor – obojí je o 60% větší než u modelu DBS. Přední sedadla si pamatují vaše nastavení, každý vůz je vybaven zábavním centrem od firmy Bang & Olufsen s patnácti reproduktory o výkonu 1000 W, satelitní navigací Garmin a vyklápěcím LCD displejem o úhlopříčce 165 mm.

 

Mercedes 2014MY SLS AMG Black Series

Mercedes-AMG představil už pátý model v řadě Black Series a inspirace je jasná: tentokrát je to závodní SLS AMG GT3. Osmiválec s obsahem 6,3 litru dokáže nakopnout 622 koní a z nuly na sto zrychlí za skvělé 3,5 sekundy. Toto auto by se dalo shrnout do jednoduché definice: jde o technologicky vytříbený přenos výkonu okruhového speciálu na běžnou silnici. Představte si čirý a neředěný výkon v luxusním těle a vidíte jej před sebou. Tenhle Mercedes má všechno – adaptivní podvozek AMG, keramické brzdy, kola z lehké slitiny, sedmirychlostní sportovní převodovku.

 

Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster

Otázka na začátek: co může být ještě lepší než luxusní sporťák s dvanáctiválcem? Odpověď:  luxusní sportovní kabriolet s dvanáctiválcem. Teprve se staženou střechou oceníte každý tón symfonie, kterou hraje motor s obsahem 6,5 litru pod kapotou a (samozřejmě) si daleko lépe užijete vítr ve vlasech a to, že na vás každý vidí. Lamborghini vede výkon ze sedmistupňové sekvenční převodovky ke všem čtyřem kolům a díky tomu se Aventador rozjede z nuly na stovku za rovné tři sekundy a brzy poté dosáhne maximální rychlosti 350 km/ h. Kabriolet je sice těžší než Aventador v provedení s pevnou střechou, ale i tak za sebou pohodlně necháte všechna auta na silnici. Střecha není stahovací, ale tvoří ji dva karbonové díly, které se pohodlně vejdou na zavazadlového prostoru vepředu. Model na obrázku je vyveden v odstínu Azzuro Thesis, který vzdává hold pradědečkovi všech sportovních kabrioletů Miura Roadster.

 

Lyonheart K

Jestliže mezi vaše vozy snů patřil starý dobrý Jaguar E-Type, nehledejte dál. Lyonheart K je retrosporťák, který bude postaven ve dvousetpadesátikusové sérii – s pevnou střechou i jako kabriolet. Výkon 657 koní dodává přeplňovaný pětilitrový osmiválec Cosworth a je ho dost na maximálku 300 km/ h a odpich z nuly na stovku těsně pod čtyřmi sekundami. Lyonheart v tomto případě odvedl daleko lepší práci než výrobce původního auta snů Jaguar, který pro příští rok představil poměrně nenápaditý a nudný F-Type. Dobře, trochu jsme švindlovali – tento model bude vyráběn až v roce 2014, ale právě nyní je podle nás nejvyšší čas na objednávku…

 

 

Autor: Redakce REAL-CITY

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2