Audi A6: Auto roku 2012. Vítěz ČR ve své kategorii!

19.duben 2012 11:39

Audi A6 potvrdilo své dominantní postavení mezi manažerskými vozy v prémiovém segmentu, když bylo vyhlášeno nejlepším vozem v kategorii Střední a vyšší střední třída v rámci prestižní ankety Auto roku 2012 v ČR. Prestižní anketa Auto roku 2012 v České republice se letos konala již poosmnácté. O vítězství nominovaných vozů v jednotlivých třídách rozhodovalo hlasování jednatřicetičlenné odborné poroty a veřejnosti. Celkem bylo do ankety vyhlašované Svazem dovozců automobilů a Sdružením automobilového průmyslu nominováno 41 automobilových novinek.

Nová generace Audi A6, velmi úspěšného zástupce ingolstadtské značky v kategorii manažerských vozů, vstoupila na trh začátkem roku 2011. Velká limuzína přinesla ve všech oblastech konstrukce inovativní technická řešení, například lehkou karoserii, sportovní podvozek a velký výběr nových asistenčních a multimediálních systémů. Široká je i nabídka motorů a převodového ústrojí.

Design Audi A6 vyjadřuje atletické vlastnosti a eleganci. Limuzína je 4,92 metrů dlouhá a 1,87 metrů široká, ovšem pouze 1,46 metru vysoká, díky čemuž se může pochlubit nejsportovnějšími proporcemi ve své třídě. Celkový dynamický dojem vytváří dlouhá kapota motoru, napjatý oblouk nízké střechy a výrazné linie na bocích.

Sedmá generace modelové řady Audi A6 je podle hlasování odborníků i veřejnosti v anketě Auto roku 2012 v ČR nejlepší novinkou v kategorii Střední a vyšší střední třída. V této kategorii bylo nominováno celkem sedm nových vozů. „Úspěchem nového Audi A6 v prestižní české anketě jsme velmi potěšeni,“ uvedl Michal Čížek, vedoucí divize Audi společnosti Import VOLKSWAGEN Group, a dodal, že oblíbená manažerská limuzína A6 a ušlechtilé kombi A6 Avant patří dlouhodobě mezi důležité pilíře obchodních úspěchů společnosti. „Sedmá generace této modelové řady je po všech stránkách důležitým krokem vpřed, což se odráží i v pozitivním hodnocení nového Audi A6 odbornou veřejností,“ podotkl Čížek.

Inovativní lehká konstrukce karosářských variant A6 Limuzína a A6 Avant snižuje spotřebu paliva a zlepšuje jízdní vlastnosti. V oblastech bezpečnosti a komfortu zavádí nové Audi A6 do praxe celou řadu pokrokových asistenčních systémů. Unikátní je rovněž koncept Audi connect, který umožňuje posádce využívat dosud nevídané funkce díky přístupu k internetu. Nejmodernější motory TDI a TFSI s výkony od 130 k (177 k) do 230 kW (313 k) vynikají díky mimořádné hospodárnosti a suverénní hnací síle. V nabídce nemůže samozřejmě chybět nejnovější provedení legendárního pohonu všech kol quattro.

Nové Audi A6 je ovšem úspěšné nejen v prestižních anketách po celém světě, ale výrazně boduje i mezi zákazníky. Ti si totiž u českých prodejců objednali již úctyhodných 595 vozů Audi A6 nové generace.

A v letošním roce se má paleta nabízených variant vozu dále rozšiřovat. V nejbližší době se u prodejců objeví A6 hybrid s unikátním hybridním pohonem a následovat jej budou sportovně laděné modely S6 Limuzína a S6 Avant s novým osmiválcovým motorem 4.0 TFSI. Na podzim se pak i čeští řidiči mohou těšit na novou generaci populárních vozů A6 allroad quattro.

 

 

Autor: Helena Koutková

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2