Výjimečná auta, která také potkáte na silnici!

Auto s bůvolí kůží

Představte si, že jedete na autovýlet a zničehonic se před vámi vynoří něco tak nevídaného, že si musíte protřít oči, abyste uvěřili. Nezáleží na tom, jestli se vám to stane v Monaku, na Ukrajině nebo v Saúdské Arábii – na silnici se dnes opravdu dějí nevídané věci…

Montecarlo Automobile Rascasse

Na mezinárodní výstavě Autopromotec 2013 v italské Boloni byl k vidění neuvěřitelný kousek – kdyby vám chtěl někdo namluvit, že supersporty nemohou být – už ze své podstaty – ekologické vozy, můžete se mu klidně vysmát. První (a prozatím jediný) monacký výrobce automobilů totiž přišel s modelem Rascasse, pojmenovaným podle proslulé zatáčky monackého městského okruhu, připraveným ke slavnostnímu křtu na frankfurtské Motorshow. Nečekejte žádnou masovku – překrásný automobil s odnímatelným střešním panelem bude vyroben v počtu pouhých patnácti kusů. Dvanáctiválcový motor o obsahu 5,4 litru pochází z Rolls-Royce Silver Seraph a dokáže pracovat na běžný benzín i vodíkem obohacený LPG. Tato verze motoru navíc nabídne turbodmychadlo, hybridní pohonný systém a náhon na všechna kola. Rascasse se bude od Rolls-Royce lišit i použitím ekologických dřevin, mnoha technologických lahůdek i překrásné modré barvy Costa Azzurra.

Buvol na silnici

Už dávno není známkou prestiže to, že máte v autě sedačky potažené kvalitní kůží: pokud to z fotografie nevyplývá, právě se díváte na automobil, který má karoserii potaženou kanadskou buvolí kůží, opatřenou ozdobnými Swarovského krystaly. Jako by ani to nestačilo, jsou koženými doplňky zvýrazněny části motoru – a návrhář, který má tento kožedělný výrobek s ukrajinskou poznávací značkou na svědomí, tvrdí, že je vozidlo plně chráněno před ohněm, deštěm a sněhem. Nesnížíme se k tomu, že bychom mu nedůvěřovali, ale narážíme na problém kdykoli si představujeme průjezd tohoto vozu myčkou. Nemluvě o tom, že – přinejmenším dokud se návrhář nepodělí o pár důležitých podrobností – ani netušíme, jaké auto se stalo kostrou tomuto modelu. Na masce se sice nachází něco, co se podobá znaku francouzského Peugeotu, ale zůstáváme nedůvěřiví.

Pagani Zonda a poznávací značka za všechny peníze

Když přijde na podobu poznávací značky, v říši silnic existují prakticky dva filozofické směry – jeden tvrdí, že SPZ by měla být co nejvýraznější a co nejjednodušší, aby bylo vidět, že na to máte, zatímco druhá říká, že čím méně zapamatovatelná značka je, tím pravděpodobněji nedostanete pokutu. Po svém se s tím vypořádal prominentní řidič ze Saúdské Arábie, který si pořídil Pagani Zonda, kterému vůz samotný nestačil a pořídil mu jako třešničku na dort exkluzivní poznávací značku, na které nestojí nic menšího než číslice 1. Cena? Čtrnáct milionů dolarů.

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2