Když chce dáma vědět, kolik je hodin…

14.leden 2013 17:07

Jestliže se hodinářská firma rozhodne vyrábět dámské hodinky, většinou se vydává jednou ze dvou možných cest: buď výsledný produkt přeplácá diamanty, nebo prostě vezme pánský model a zmenší pouzdro. Někdy se ale podaří hodinářům vyrobit něco opravdu výjimečného – dámské hodinky, které si uchovávají praktičnost pánské velikosti a přitom dokáží i bez záplavy drahých kamenů vypadat krásně.

 

Quinting Hypnose

A někdy se jim dokonce podaří fungovat převratným způsobem. Společnost Quinting využívá svého patentovaného neviditelného strojku, díky němuž je celý střed hodinek průhledný skrz naskrz. V modelu Hypnose byl tento prostor zúžen vnitřní lunetou s natištěnými číslicemi a navíc do něj výrobce umístil dvojici prořezávaných ocelových kruhů; jeden se točí po směru a druhý proti směru hodinových ruček, což v pozorovateli vyvolává pocit, vyjádřený nejlépe názvem modelové řady. Vše to působí nevídaně elegantně. Navíc hodinky působí dostatečně zdobně na to, aby si je na ruku nasadila dáma pro návštěvu opery a stejně tak dobře poslouží i v běžném každodenním shonu.

 

Omega Constellation Star ORBIS

Hodinky, které ve speciální edici nabízejí výjimečnost, krásu, kvalitu a navíc dobročinnost. Po překrásně modrém číselníku pánského modelu DeVille se dočkaly i dámy a mohou si vybrat hned ze dvou stejně okouzlujících modrých číselníků. Jeden model je automatický chronometr s manufakturním kalibrem 8520, se zlatými doplňky na číselníku a s pouzdrem o průměru 27 mm. Druhý má osvědčený quartzový kalibr 1376 a pouzdro o průměru 24 mm. Část peněz z prodeje jde navíc na konto společnosti ORBIS International, která provozuje létající oční nemocnici a pečuje o zrak i v těch nejchudších a nejodlehlejších částech světa.

 

Chopard Imperiale

Může to působit trochu překvapivě, ale klenotnický gigant Chopard neslaví největší úspěchy v oblasti dámských hodinek se svými diamanty posetými modely, ale právě s prostým a téměř až stroze působícím modelem Imperiale. Nepřítomnost drahých kovů a drahokamů ale těmto hodinkám neubírá ani milimetr na osobitosti a luxusu. Ocelové pouzdro o průměru 36 mm je k ocelovému tahu upevněnou nožkami, které připomínají antické sloupy. K mání je buď model s automatickým nebo quartzovým strojkem, případně v provedení s chronografem. Mistři klenotníci tentokrát nenabízejí nic složitého – jen spolehlivé hodinky, které jsou krásné, osobité a elegantní.

 

 

Autor: Robert Čapek

 

1 200 000 EUR

Vila v Řecku

více

280 m2 / /

1 750 000 EUR

Vila ve Španělsku

více

559 m2 / 931 m2 / /

1 500 000 EUR

Vila v Chorvatsku

více

400 m2 / 800 m2